Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næring på Fosen

Fosen1.jpg - Klikk for stort bilde

Omringet av hav og sjø, flate sletter og skogkledde åser, er Fosen rik på naturressurser. Landbruk, maritim næring og vindkraft gjør Fosen til et spennende og variert næringsområde som er i vekst. 

Publisert av Intraadministrator. Sist endret 19.06.2015

Halvøya Fosen har et variert og rikt næringsliv. Her finnes alt fra skipsverft, fiskeforedling, fôrproduksjon, tekstilproduksjon, kornmølle, møbelproduksjon, transportbedrifter, konferansehotell, entreprenørbedrifter, restauranter og alle typer handels- og servicebedrifter. 

Noen av de mest kjente bedriftene i Fosen er:

  • Mascot Høie er Nordens ledende bedrift innen dyner, puter, sengetøy og ullpledd.
  • ITAB Industrier, som er en del av det Svenske ITAB-konsernet, designer og produserer butikkinnredninger.
  • Grøntvedt Pelagic er verdens største produsent av tønnemarinert sild.
  • Nordyard Fosen er et skipsverft som til tider sysselsetter flere hundre ansatte.  Et skipsverft med en historie som går tilbake til 1918 med mange oppdrag bak og foran seg.
  • Marine Harvest har nylig ferdigstilt et foranlegg for oppdrettsindustrien og har allerede planer om utvidelse.
  • Flere store entreprenørvirksomheter har hovedkvarter i Fosen: Tore Løkke AS, Stjern Entreprenør AS, Petter Bakøy AS og Rædergård Entreprenør AS.
  • I tillegg finnes flere handelssenter i Fosen: Årnes, Botngård, Leira og sist men ikke minst Brekstad.
  • Det verdenskjente Stokkøya Sjøsenter er lokalisert i Fosen.  De flotte konferansehotellene Ørland Kysthotell og Hovde Gård er begge kun en time fra Trondheim.

Kommunikasjonssenter for ytre Fosen er Brekstad som er knyttet opp mot Agdenes med ferge og Trondheim, Kristiansund og Hitra med hurtigbåt.  Det finnes også gode fergeforbindelse fra Rissa til Trondheim og hurtigbåtforbindelse fra Vanvikan til Trondheim.

Fant du det du lette etter?